Известие

Collapse
No announcement yet.

Гасне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гасне

Колеги, оборотите много почнаха да играят вдига до 1500 об. и сваля до 500 об. И като ги свали до 500 започна да ми гасне често и започва да ме дразни. Някой знаели решение на този проблем. Само не ми казвайте, че може да е 100 неща, намалете ги до 2-3. Сори ако темата вече е разисквана.
    Колата е 146 1.6 16v т.с

мпх или дебитомер според мен...
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Ама наистина може да е от 100 неща... 10 човека 10 различни акъла ще ти дадат. Разисквано е, даже 2 реда по-надолу. Потърси теми за нестабилни обороти и чети. А най-добре иди на качествена диагностика и проблемите ще се сведат до 1-2.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
        мпх или дебитомер според мен...
        Да,и да добавя -почистване на дроселовата клапа и след това задължително адаптация.
        п.п.и аз имам същия проблем...
        Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
        Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
        Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Първоначално публикувано от mariio Покажи съобщение
          Колеги, оборотите много почнаха да играят вдига до 1500 об. и сваля до 500 об. И като ги свали до 500 започна да ми гасне често и започва да ме дразни. Някой знаели решение на този проблем. Само не ми казвайте, че може да е 100 неща, намалете ги до 2-3. Сори ако темата вече е разисквана.
          Колата е 146 1.6 16v т.с
          Огледаи за всеки случаи да не тегли от някъде въздух (след дебитомера )...
          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
            Огледаи за всеки случаи да не тегли от някъде въздух (след дебитомера )...
            Маркучите демек!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колега аз ти пожелвам успех , щото вече година и полувина се боря с това и никои не можа да го оправи , не беха диагностици не беха какво ли не , даже след последния ремонт (дебитомер) при Сашо той ми каза карай я така... : Д .. , не искам да споменавам колко пари сам хвърлил общо за тези проклети обороти , и в крайна сметка ако не друго научих че никой не може да ми каже от какво точно се причинява това , сякаш не е ДВГ а е нещо произвеждано на луната... :
              Last edited by sirjordan; d.m.y г., 22:22.
              '99 TS 1.4 16v

Comment

Аз досега не съм чул някой да е победил тези обороти, явно това им е сериозен дефект.

Comment

Щом играят така оборотите най вероятно е от МПХ,трябва да се почисти и да се види дали гарнитурката е здрава.

mariio-Ако се почисти дросела и МПХ и да нямаш пробити маркучи няма да имаш проблеми с оборотите.
                  146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Working...
                  X